Meditationer och meditationskuddar

Sedan ett antal år tillbaka har meditation kommit att bli ett viktigt inslag i mitt liv, och det är ett tema som återkommer i flera samtal i min podcast, Drömmen om Målajord.  Jag har insett hur bra jag mår av att stanna upp en stund och inte prestera något, inte minst som jag ofta har mycket omkring mig med stor familj och många sociala sammanhang.

Meditation, Insight Timer

För mig finns inga rätt och fel när jag mediterar. Själv varvar jag tyst meditation (där jag bara följer mitt andetag), meditation till musik och guidade meditationer, som jag exempelvis hittar i gratisappen Insight Timer.

Gratismeditationer

Jag använder meditation i min kurs Den inre kompassenoch eftersom många kursdeltagare har uppskattat detta inslag lägger jag nu även upp guidade gratismeditationer på Insight Timer, för att inspirera fler till att meditera. Hittills finns meditationerna Den inre kompassen (i en kortare och en längre version), Följ ditt andetag, Dags att sova, Längtan – en musikmeditation, En resa till din framtid, Meditation för tröst och hopp, Meditation vid ett tänt ljus,  Rensa ut och släpp taget (i en kortare och en längre version) och Tacksamhetsmeditation. Jag lägger ut dem undan för undan, när inspirationen rinner till och tiden finns.

Meditation, Insight Timer, Dags att sova, sömnmeditation

Meditationskuddar

För en tid sedan virkade jag en meditationskudde av trasmattetrasor till mig själv, för att komma lite högre upp när jag mediterar än på en vanlig kudde. Eftersom jag blev väldigt nöjd, det var så kul och många tyckte att kudden blev fin, har jag nu börjat virka kuddar och sälja till den som inte hinner, kan eller har lust att göra en egen.

Varje kudde blir unik (med eget namn), den är helt och hållet gjord av återvunnet material (fylld med kläder och annat som är i för dåligt skick för att skänkas), ca 35-45 cm bred och 10-15 hög . Kuddarna kostar 450:- (plus moms för företag) och säljs framförallt via Nalinas Body Mind Soul i Växjö (några färdiga finns på plats, och det går också bra att beställa i de färger du vill ha (i mån av tillgång till trasor). Kuddarna säljs även hos gårdsbutiken Gården Byn i halländska Unnaryd. Ibland kan transport ordnas till andra platser, t.ex. om jag ska åka någonstans och föreläsa eller poddintervjua.

Här nedan ser du några exempel på mina Målajordsskuddar. Hör av dig till maria@inrekompass.nu, om du skulle vara intresserad av en egen kudde.