Meditation

Sedan ett antal år tillbaka har meditation kommit att bli ett viktigt inslag i mitt liv, och det är ett tema som återkommer i flera samtal i min podcast, Drömmen om Målajord.  Jag har insett hur bra jag mår av att stanna upp en stund och inte prestera något, inte minst som jag ofta har mycket omkring mig med stor familj och många sociala sammanhang.

Meditation, Insight Timer

För mig finns inga rätt och fel när jag mediterar. Själv varvar jag tyst meditation (där jag bara följer mitt andetag), meditation till musik och guidade meditationer, som jag exempelvis hittar i gratisappen Insight Timer.

Gratismeditationer

Jag använder meditation i min kurs Den inre kompassenoch eftersom många kursdeltagare har uppskattat detta inslag lägger jag nu även upp guidade gratismeditationer på Insight Timer, för att inspirera fler till att hitta små mellanrum i tillvaron.

Här är några omdömen om mina meditationer:

“Tack vare denna meditation har mina sömnproblem nästan försvunnit! Tack snälla!” (om Dags att sova)

“Fint med barnet och den vuxna. Jag kunde inför mitt inre se hur jag såg på mig själv som barnet och där mitt vuxna jag tittade kärleksfullt på mig precis som jag kan se på mina barnbarn och talade tyst om för mig att jag älskar mig och jag duger m.m. Kändes fantastiskt skönt att somna med det.” (om Dags att sova)

“Livet har slått till och jag har precis börjat min andliga resa mot mitt nya liv. Så hjälpsamt och varmt. Alla dina meditationer skapar lugn och djup i mig.” (om Den inre kompassen)

“Hjälper mig hitta fönstret in i hjärtat… tack!” (om Den inre kompassen)

“En underbar meditation som fick mig att återknyta kontakten med min innersta längtan!” (om Du och din kärna)

“Mäktig känsloframkallare!” (om Du och din kärna)

“Att tryggt vaggas in i dagen av din lugna och behagliga röst. Tack så mycket.” (om En god morgon)

“Tusen tack! Precis så här vill jag vakna.” (om En god morgon)

“Underbara framtidsdrömmar skapas i den här övningen! Jag mår så bra nu efteråt och har kommit på vilken väg jag ska ta för att finna lyckan! Tack!” (om En resa till din framtid)

“En positiv och energigivande meditation. Väcker tankar, hopp och handlingslust.” (om En resa till din framtid)

“Tack för ett jättefint andningsankare Maria! Din röst gör mig trygg och musiken till inspelningen gjorde dessa 10 minuter till dagens mest rofyllda stund!” (om Följ ditt andetag)

“Grym! Fick verkligen en härlig känsla i kroppen.” (om Följ ditt andetag)

“En bra meditation som är lätt att tycka om och vila till!” (om Längtan – en musikmeditation)

“Den här meditationen är något alldeles extra. Just nu i stor saknad och sorg passar det vackert in i min process. Tack!” (om Meditation för självmedkänsla)

“En varm och mjuk meditation som varsamt hjälper mig att våga närma mig jobbiga och viktiga frågor i mitt liv. En vän att hålla i handen när jag steg för steg möter känslorna och ändå stannar kvar i kroppen. Den är så fin!” (om Meditation för självmedkänsla)

“Jag har nyligen börjat jobba med svårt sjuka patienter och det kan vara överväldigande. Den här meditationen var precis vad jag behövde nu för att katalysera mina känslor.” (om Meditation för självmedkänsla)

“Precis vad jag behövde, tack!” (om Meditation för tröst och hopp)

“Ljuvlig, behaglig och ger viktiga insikter.” (om Rensa ut och släpp taget)

Och så den här, som jag blev extra glad för:

“Jag tyckte om de engelska grammatikböckerna sedan tidigare men meditationerna smäller ännu högre. Tack!”

Meditation, Insight Timer, Dags att sova, sömnmeditation

Meditationskuddar

För en tid sedan virkade jag en meditationskudde av trasmattetrasor till mig själv, för att komma lite högre upp när jag mediterar än på en vanlig kudde. Eftersom jag blev väldigt nöjd, det var så kul och många tyckte att kudden blev fin, har jag nu börjat virka kuddar och sälja till den som inte hinner, kan eller har lust att göra en egen.

Varje kudde blir unik (med eget namn), den är helt och hållet gjord av återvunnet material (fylld med kläder och annat som är i för dåligt skick för att skänkas), ca 35-45 cm bred och 10-15 hög . Kuddarna kostar 450:- (plus moms för företag) och säljs framförallt via Nalinas Body Mind Soul i Växjö (några färdiga finns på plats, och det går också bra att beställa i de färger du vill ha (i mån av tillgång till trasor). Kuddarna säljs även hos gårdsbutiken Gården Byn i halländska Unnaryd. Ibland kan transport ordnas till andra platser, t.ex. om jag ska åka någonstans och föreläsa eller poddintervjua.

Här nedan ser du några exempel på mina Målajordsskuddar. Hör av dig till maria@inrekompass.nu, om du skulle vara intresserad av en egen kudde.